Om oss

Hej! Vi heter Tea och Claes Johnson och är orsaken till att Majskrokarna hittade till den Svenska marknaden.   


Det hela tog sin början en tisdag i april 2005. Samma år, senare på hösten, introducerades Majskroken i Sverige.


Allting går tillbaka till en början av -90 talet, till norra Finland, där Margareta och Antti ville komma på ett ”snacks” som deras dotter kunde äta. Pauliina är nämligen överkänslig mot laktos. I Finland är en femtedel av befolkningen överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och/eller soja. Majs är det däremot väldigt få som är överkänsliga mot. Majskroken är född!


Tea och Claes startade importen av dessa under deras föräldraledighet.  Tea är från Finland och kände till Majskrokarna sedan tidigare och tillsammans såg de en marknad för Sverige.

"I Finland är det inga barn som äter rån", brukar hon säga. Pallar med Majskrokar beställdes och började köras ut till butiker av hennes man Claes.


Bloggare och mammagrupper fick upp ögonen för Majskrokarna och fenomenet Majskrokar spred sig som en löpeld. Snart innehöll alla små plastlådor och -påsar under barnvagnarna Majskrokar istället för smörgåsrån och brödbitar.


Originalet Laatupaakaris Majskrokar är unika i sin form och konsistens, krispiga men ändå snabbt smältande i munnen, vilket gör att även de allra yngsta barnen med nöje kan äta Majskrokar. Det är ju bara originalet Majskrokar som har en rolig krokighet!


År 2013 lanserades Laatupaakaris Ekologiska Majskrokar för att möta konsumenternas krav och efterfrågan på en ekologisk variant. Även här är Laatupaakaris Majskrokar unika i smak och form.


Företaget har även hand om exporten av Laatupaakaris Ekologiska Majskrokar. Exportpåsen är 65 gram och i stället för Laatupaakaris Majskrokar heter produkten "Laatupaakaris Amazing Maizepops".


Genombrott och framgång medför självklart många utmaningar. Antalet tillverkare är en av dessa. Men detta behöver inte vara negativt – tvärtom, imitation och mångfald betyder att konsumenten gillar fenomenet majskrokar! Men ännu idag är originalet unikt med sin krokighet, kvalitet och goda förmåga att smälta i munnen. Endast det bästa är gott nog!


Visionen är att upprätthålla Majskrokens status på marknaden och ge både stora och små konsumenter en högkvalitativ produkt. Tillverkningen av Laatupaakaris Majskrokar är ett hantverk och fabrikens höga krav på kvalitet av råvara och kontroll gör att alla tryggt kan konsumera Laatupaakaris Ekologiska Majskrokar. Fabriken i Finland tillverkar enbart produketer av majs, vilket gör att Majskrokarna inte innehåller spår av några andra födoämnen.Ett STORT tack till alla Er kvalitetsmedvetna konsumenter som är trogna originalet Majskrokar och till alla de butiker som erbjuder originalet Majskrokar. Låt konsumenten välja vad de vill ha!


Som vi brukar säga: "Det finns bara ett original!"


Tips till dig som vill ha mer smak: Testa med en smarrig dipsås!

Vår favorit är Ranchdip från OLW.