Fråga


Svar

Majskrokarna finns inte i min butik, hur gör jag?

Fråga efter dem i butiken eller kontakta oss så kontaktar vi butiken.


Alla butiker i Sverige kan beställa Originalet Ekologiska Majskrokar direkt av oss eller av deras centrallager så det finns ingen ursäkt att Majskrokarna inte skulle finnas på hyllan í din butik.


Det är kunden som handlar som ska välja vilken produkt de vill ha, inte butiken!


Det finns andra liknande Majsprodukter på marknaden. Vad skiljer dem åt?

Laatupaakaris Original Ekologiska Majskrokar har en unik egenskap att smälta i munnen. Dessutom är Laatupaakaris Originalet Majskrokar större till formen och du känner igen originalet på dess unika krokighet.


Originalet Majskrokar innehåller inte heller några andra tillsatser såsom oljor som man kan finna i andra produkter.


Fabriken tillverkar inte heller andra livsmedel så det kan inte heller finnas spår av nötter, vassle, laktos, gluten, soja eller andra ämnen man kan vara överkänslig emot.


Laatupaakaris Original Majskrokar är dessutom skonsamma mot ett barns mjuka gom och mun.


När kan man ge Majskrokar till barn?

När föräldern känner att barnet är redo och mottagligt för fast föda. Majs är milt och bra att börja med som första föda. Det finns föräldrar som har gett barnet Majskrokar redan vid 4,5 månaders ålder och de finns de som väntar till senare. Majskroken smälter i munnen och risken att barnet ska sätta i halsen är minimal jämfört med mycket annat som barnet sätter i munnen eller bjuds att äta.


Vad innehåller Majskrokar?

Ej genmodifierad ekologisk majs från Europa.


Hur tillverkas Majskrokar?

I en speciell maskin där malen majs tillsammans med ånga skapar denna Majskrok. Majskroken är alltså inte friterad eller tillverkad på något annat onyttigt sätt och det finns inga tillsatser. Maskinen som tillverkar Majskrokarna och maskinen som förpackar Majskrokarna är konstruerade så att inga andra föremål kan råka komma in bland Majskrokarna.


Om man har hittat ett främmande föremål i påsen med Majskrokar, var kan det komma i från?

Eftersom tillverkningsprocessen är sluten finns ingen risk att föremålet kan komma in vid tillverkning eller packning så det har kommit in efter påsen är öppnad. Maskinen som tillverkar Majskrokar är konstruerad att inga främmande objekt kan passera tillverkningen.


Det står att Majskrokar innehåller 2% fett? Var kommer fettet ifrån?


Majsens eget fett.

Finns det spår av eller innehåller Laatupaakaris Originalet Majskrokar gluten, laktos, laktosprotein, mjölkprotein, soja, ägg, nötter eller vassle?


Nej.

Finns det spår av genmodifierad majs i Majskrokar?


Nej.

Innehåller Majskrokar spår av något annat än majs?


Nej...

Varför tycker vissa att Majskrokar inte smakar så mycket?

Produkten består endast av majs och de är okryddade för att alla ska kunna äta dem, även små barn. Man kan med fördel tillsätta egna kryddor och dippsåser efter eget tycke. Gräddfilsdipper, kryddor, salt, sylter och choklad är attribut som vi hört konsumenter använda till Majskrokar.


Varför är det inget salt på Majskrokar?

Salt är inte bra att ge små barn. Man kan tillsätta salt efteråt om så önskas.


Finns Majskrokar med smak?

De finns med vaniljsmak och fruktsmak. Vi kan leverera till enskilda butiker så fråga gärna efter dem i butiken.


Kan man sätta till smak på Majskrokar efteråt?

Ja. Kryddor, salt, sylt, choklad och dippsåser passar bra till Majskrokarna.


Varför är Majskrokar så stora?

De är stora för att vara greppvänliga, även för små barn.


Varför kostar Majskrokar mer än chips och ostbågar?

Tillverkningen av Majskrokar går inte att jämföra med massproducerade livsmedel. Mycket i processen är handgjort och det är fortfarande relativt små volymer som produceras jämfört med exempelvis chips och ostbågar. Råvaran är av bästa kvalitet från Europa.


Är Majskrokar bara till för barn?

Nej. Majskrokar passar alla som vill äta ett nyttigt tilltugg. Testa gärna med en vanlig chipsdipp till, otroligt gott! :-) 


Är Majs nyttigt?

Majs innehåller bland annat järn, magnesium, kalium, zink, B3-vitamin och essentiella fettsyror. Majsolja till exempel håller en hög halt av fleromättad Omega-6 fett vilket är bättre än mättat fett.


Är Majskrokar onyttigt?

Majskrokar innehåller endast 2% fett vilket är majsens eget fett och inga andra tillsatser finns i produkten. Majs innehåller stärkelse som är den vanligaste kolhydraten (polysackarid) i föda. Polysackarid är en bättre kolhydrat än till exempel monosackarider (druvsocker, fruktsocker) och disackarider (rörsocker, maltsocker och mjölksocker) eftersom den omvandlas långsammare till glukos (blodsocker).


Majskrokar och diabetes?

Majskrokar innehåller kolhydrater, likväl som alla spannmål, frukt, pasta och andra livsmedel.


Påverkar Majskrokar tänderna?

Majskrokar är varken bättre eller sämre hur det påverkar tänderna än annat livsmedel som innehåller kolhydrater. Majskrokarna innehåller komplexa kolhydrater - stärkelse och fibrer (polysackarider) och är en bättre kolhydrat och skapar en mindre sur miljö i munnen än enkla sockerarter - druvsocker och fruktsocker (monosackarider) samt rörsocker, maltsocker och mjölksocker(disackarider). All mat och dryck påverkar tänderna genom den frätande syra som bildas av bakterier på tänderna när man äter och dricker. Eftersom Majskrokarna smälter i munnen fastnar det inte lika lätt på tänderna som många andra livsmedel såsom russin, bröd, kex etc. Det är alltid viktigt, oavsett vad man själv äter eller ger barnen, att hålla en god tandvård och borsta tänderna morgon och kväll.


Majskrokar vs. Smörgåsrån?

Laatupaakaris Originalet Majskrokar innehåller varken salt eller gluten.


100 g ekologiska Majskrokar innehåller:

Energi 1650 kJ (390 kcal)

Protein 8 g

Kolhydrater 84 g

Varav sockerarter 0 g

Fett 2 g


100 g Smörgåsrån innehåller: (beroende på tillverkare)

Energi 1650 KJ (390 Kcal)

Protein 10 g

Kolhydrater 80 g

Varav sockerarter 1 g

Fett 3 g


Vad är hållbarheten på Majskrokar?

Ca 6 månader från tillverkningsdatum. Bäst-före-datum finns tryckt överst på påsen. Hur länge de håller i en gång öppnad förpackning är avhängt hur väl påsen är tillsluten.


Varför kan Majskrokar bli sega efter ett tag?

Som alla torrvaror såsom knäckebröd, snacks etc. kan fuktigheten i luften göra Majskrokarna sega om de ligger framme. Det förhindras med att alltid tillsluta påsen väl efter man öppnat den.


Vad är de svarta prickarna man kan hitta på Majskroken?

Det är en del av fröet från majskornet och är absolut inget farligt.


Hur förvarar man bäst en påse Majskrokar?

I väl tillsluten förpackning, gärna mörkt och i rumstemperatur. Påsklämma är bra. Starkt solljus kan bleka Majskrokarna, kvaliteten försämras dock inte.


Majskrokarna finns inte i min butik, hur gör jag?

Fråga efter dem i butiken och be att butiken tar in Laatupaakaris Majskrokar i sortimentet. Samtliga butiker har möjligheten att beställa Laatupaakaris Majskrokar av sina centrallager.


Var kan jag hitta Vaniljkrokar och Fruktkrokar?

Butiker kan beställa direkt av oss.

Fråga efter dem i butiken.


Kan djur äta Majskrokar?

Ja. Vi har flertalet djurkonsumenter såsom råttor, möss, hundar, fåglar med flera andra arter.


Vart vänder man sig om man vill reklamera Majskrokar?

Vi ser gärna att kunder meddelar oss om det är något fel på varan. Skicka in påsen till oss med den Majskrok Ni anser inte håller kvaliteten så får Ni ny påse och kompensation för utlägg av porto.